“Hot Βird 13F”: Ο πρώτος δορυφόρος Airbus Eurostar Neo είναι έτοιμος για αποστολή στην τοποθεσία εκτόξευσης...


Ο πρώτος από τους γεωστατικούς δορυφόρους Eurostar Neo επόμενης γενιάς της Airbus είναι έτοιμος να αποσταλεί στο Cape Canaveral για προετοιμασίες εκτόξευσης.

O νέος δορυφόρος “Hot Βird 13F” αναμένεται να εκτοξευτεί στο 2ο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2022 (13-17/10), με πύραυλο της σειράς Falcon 9 της SpaceX (SLC-40, Cape Canaveral Space Force Station, Φλόριντα) και αναμένεται να τοποθετηθεί στην δημοφιλή τροχιακή θέση “Hot Βird 13Ε”! Ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς θα ακολουθήσει με την ίδια πλατφόρμα εκτόξευσης και η εκτόξευση του δίδυμου δορυφόρου “Hotbird 13G” (Eurostar Neo της Airbus) και από κοινού  οι 2 νέοι δορυφόροι θα αντικαταστήσουν πλήρως όλο το σύμπλεγμα δορυφόρων στις 13Ε και θα προσφέρουν πάνω από 1.000 τηλεοπτικά κανάλια σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή…

Η δημοφιλής τροχιακή θέση “Hot Βird 13Ε”, είναι μια πολύ σημαντική τροχιακή θέση για τη χώρα μας, καθώς εδώ δραστηριοποιείται εμπορικά η πλατφόρμα της “NOVA-EON TV” και οι νέοι δορυφόροι αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στα επερχόμενα πλάνα του United Group για την ενοποίηση των DTH υπηρεσιών της σε μία κοινή πλατφόρμα, που θα συνδυάσει νέα πρότυπα μετάδοσης και τεχνολογίες συμπίεσης για να μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της! Που θα περιλαμβάνει την επιλογή μιας ενιαίας τροχιακής θέσης δορυφόρου, για εμπορική λειτουργία της κοινής DTH πλατφόρμας, ενός ενοποιημένου αποκωδικοποιητή (STB) και συστήματος πρόσβασης (CAS), ενιαίο μέγεθος κατόπτρου λήψης (TVRO), καθώς και ενός μοναδικού Teleport για το uplink του περιεχομένου της.
Nicolas A.


“Hot Βird 13F”: Ο πρώτος δορυφόρος Airbus Eurostar Neo είναι έτοιμος για αποστολή στην τοποθεσία εκτόξευσης...

Ο πρώτος από τους γεωστατικούς δορυφόρους Eurostar Neo επόμενης γενιάς της Airbus είναι έτοιμος να αποσταλεί στο Cape Canaveral για προετοιμασίες εκτόξευσης.
O “Hot Βird 13F” θα εγκαινιάσει την εποχή των δορυφόρων “Eurostar Neo”, ενώ θα εξακολουθεί να επωφελείται από την ισχυρή κληρονομιά της Airbus και των 80 δορυφόρων της οικογένειας Eurostar που έχουν ήδη εκτοξευτεί. Θα τοποθετηθεί σε 13 μοίρες ανατολικά μαζί με τον δίδυμο δορυφόρο “Hot Βird 13G”, που επίσης κατασκευάστηκε από την Airbus και θα εκτοξευθεί αργότερα φέτος.
Το ζεύγος Eurostar Neo διαθέτει αυξημένη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου, πιο αποτελεσματικά συστήματα ισχύος και θερμικού ελέγχου από την προηγούμενη γενιά και θα αντικαταστήσει τρεις δορυφόρους Eutelsat που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε τροχιά σε αυτήν την τοποθεσία.

Ο Francois Gaullier, Επικεφαλής Τηλεπικοινωνιών και Συστημάτων Πλοήγησης στην Airbus δήλωσε: «Η Eutelsat υπήρξε πολύτιμος συνεργάτης για πολλές πρωτιές Airbus από την πρωτοπορία της προηγούμενης γενιάς Eurostar E3000, έως την ηλεκτρική ανύψωση τροχιάς ή το πρώτο πλήρως ευέλικτο ωφέλιμο φορτίο – και τώρα με το πρώτο μας Eurostar Neo. Αυτή η νέα πλατφόρμα αναπτύχθηκε χάρη στην υποστήριξη της ESA, δείχνοντας τη δύναμη των συνεργασιών μεταξύ βιομηχανίας, πρακτορείων και εμπορικών παραγόντων στην Ευρώπη».

Οι δορυφόροι Hot Βird 13F και 13G θα έχουν και οι δύο περισσότερους από δύο τόνους ωφέλιμο φορτίο, ισχύ διαστημικού σκάφους 22 kW (80+80 Αναμεταδότες), και ωστόσο μάζα εκτόξευσης μόλις 4.500 kg, χάρη στο Electric Orbit Raising. Θα ενισχύσουν την ικανότητα της Eutelsat να εξυπηρετεί τους 135 εκατομμύρια πελάτες της σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
Η πλατφόρμα Eurostar Neo της Airbus αναπτύχθηκε στο πλαίσιο των Έργων Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), μαζί με τη γαλλική διαστημική υπηρεσία CNES, και υποστηρίζεται σθεναρά από τη Διαστημική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλους φορείς σε όλη την Ευρώπη.
Οι γεωστατικοί τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι της Airbus έχουν μετρήσει περισσότερα χρόνια σωρευμένης επιτυχημένης λειτουργίας και βρίσκονται σε λειτουργία ή κατασκευάζονται για όλους τους κορυφαίους φορείς εκμετάλλευσης γεωστατικών δορυφόρων στον κόσμο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Hot Bird 13E Highlights": Feelgood EON Sat Beam κινητικότητα σε Hot Bird 13F με City TV και νέο αναμεταδότη για Vivacom στις 13Ε!

"Eutelsat 9B - 9E Highlights" - Feelgood Pop-Up Κινητικότητα με COSMOTECinemaKIDS HD στην COSMOTE TV...

Hellas Sat 39E Highlights: Feelgood κινητικότητα ERT News HD, Trito Maestro και Deutero Paradosiaka στο πρώτο ERT MuX τροφοδοσίας ευρυεκπομπής μέσω του συμπλέγματος δορυφόρων Hellas Sat 39Ε...