Μνημόνιο Συνεργασίας Hellas Sat και Thales Alenia Space: Για τον νέο δορυφόρο Hellas Sat 5 και την ανάπτυξη ωφέλιμου φορτίου οπτικής επικοινωνίας αιχμής με πολύ υψηλούς ρυθμούς δεδομένων σε γεωστατική τροχιά!

Η Hellas Sat και η Thales Alenia Space υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας για την ανάπτυξη ωφέλιμου φορτίου οπτικής επικοινωνίας στον νέο επερχόμενο δορυφόρο Hellas Sat 5!
Η συνεργασία μεταξύ της Hellas Sat και της Thales Alenia Space στοχεύει στην παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας αιχμής με πολύ υψηλούς ρυθμούς δεδομένων σε γεωστατική τροχιά.
Nicolas A.


Μνημόνιο Συνεργασίας Hellas Sat και Thales Alenia Space: Για το νέο επερχόμενο δορυφόρο Hellas Sat 5 και την ανάπτυξη ωφέλιμου φορτίου οπτικής επικοινωνίας αιχμής με πολύ υψηλούς ρυθμούς δεδομένων σε γεωστατική τροχιά!
Η Hellas Sat και η Thales Alenia Space, μια κοινοπραξία μεταξύ της Thales (67%) και της Leonardo (33%), υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης για να συνεργαστούν στην ανάπτυξη ενός ωφέλιμου φορτίου οπτικής επικοινωνίας για την επερχόμενη νέα αποστολή που θα ξεκινήσει στο μέλλον ο νέος Τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος Hellas Sat 5 και θα λειτουργεί σε γεωστατική τροχιά στις 39 μοίρες Ανατολικά.
Η συνεργασία μεταξύ της Hellas Sat και της Thales Alenia Space στοχεύει στην παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας αιχμής με πολύ υψηλούς ρυθμούς δεδομένων από γεωστατική τροχιά. Αυτό το καινοτόμο ωφέλιμο φορτίο στοχεύει να συνδεθεί με τον Οπτικό Επίγειο Σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Ελλάδα, τους Οπτικούς Επίγειους Σταθμούς στη Γαλλία, τους Οπτικούς Επίγειους Σταθμούς της ESA και τον τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο LEO HydRON της Thales Alenia Space.
Μετά το πρόγραμμα Vertigo H2020, η Thales Alenia Space προχωρά επί του παρόντος στην ανάπτυξη χωρητικοτήτων πολύ υψηλού ρυθμού δεδομένων (έως 1 terabit/δευτερόλεπτο) που αντιμετωπίζουν μεγάλες αποστάσεις από το έδαφος έως τη γεωστατική τροχιά και τις διασταυρούμενες ατμοσφαιρικές αναταράξεις, με την υποστήριξη της France Relance (CO-OP ), CNES (DYSCO) και ESA (HydRON).
Η τελετή υπογραφής του Μνημονίου πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Hellas Sat στην Αθήνα, με εκπροσώπους του Πρωθυπουργού, της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, της ESA, της CNES, της Thales Alenia Space Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ελβετίας, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθώς και διαφόρων Παρόντων από υπουργεία και τοπικές αρχές.
Ο Χριστόδουλος Πρωτόπαπας, Διευθύνων Σύμβουλος της Hellas Sat δήλωσε: «Είναι τιμή μας να συνεργαστούμε για άλλη μια φορά με την Thales Alenia Space στον τομέα της τεχνολογίας οπτικών επικοινωνιών, εισάγοντας τις υπηρεσίες επικοινωνίας οπτικής συνδεσιμότητας στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά, επιτυγχάνοντας έτσι αποτελεσματικά την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και σφραγίζοντας μια νέα εποχή».
O Marc-Henri Serre, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Τηλεπικοινωνιών στο Thales Alenia Space τόνισε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Hellas Sat και όλους τους συνεργάτες μας για την ανάπτυξη ωφέλιμου φορτίου οπτικών επικοινωνιών, ένα κρίσιμο βήμα προς τη δημιουργία ενός ασφαλούς και πολύ υψηλής ταχύτητας οπτικού δικτύου. Αυτό σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες με μια βιώσιμη προσέγγιση».
Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: «Αναμφισβήτητα, πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα προς την τεχνολογική πρόοδο, που στην πραγματικότητα ενισχύει τη συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας. Ο δορυφόρος Hellas Sat 5 που πρόκειται να κατασκευαστεί θα μας δώσει νέες δυνατότητες σε τομείς όπως η έγκαιρη πρόβλεψη και η συλλογή επιστημονικών δεδομένων».

Σχετικά με τις Free Space Optical Communications
Οι επικοινωνίες οπτικών λέιζερ Ελεύθερου Διαστήματος αναδεικνύονται ως διαστημικό πρότυπο, προσφέροντας σημαντικά μεγαλύτερες χωρητικότητες σε σύγκριση με τα τρέχοντα συστήματα satcom (terabit/sec έναντι gigabit/sec). Αυτή η τεχνολογία είναι έτοιμη να φέρει επανάσταση στις διαστημικές τηλεπικοινωνιακές υποδομές, παρόμοια με την επίδραση της οπτικής ίνας στο έδαφος.
Τα έργα ESA HydRON και CNES DYSCO στοχεύουν υψηλής απόδοσης οπτικούς διαστημικούς συνδέσμους Ε&Α και επιδείξεις, αντιμετωπίζοντας προκλήσεις όσον αφορά την παροχή συνδεσιμότητας σε πολλούς χρήστες σε διαφορετικές τροχιές, επίγεια στοιχεία και εφαρμογές. Το σύστημα παρουσιάζει τις δυνατότητες της τεχνολογίας οπτικών επικοινωνιών σε εφαρμογές από άκρο σε άκρο.
Διάφορες περιπτώσεις χρήσης περιλαμβάνουν καθολική πρόσβαση στο Διαδίκτυο, άμεση μετάδοση δεδομένων από δορυφόρους παρατήρησης ανά πάσα στιγμή, ιδιωτικές συνδέσεις με κέντρο δεδομένων και πλεονασμό οπτικών ινών στο έδαφος σε περίπτωση κρίσεων.
Η εισαγωγή οπτικών ινών στο διάστημα αναμένεται να μειώσει την ανάγκη για μεγάλο αριθμό δορυφόρων σε τροχιά, συμβάλλοντας στη βιωσιμότητα της διαστημικής υποδομής και ελαχιστοποιώντας τη ρύπανση του ουρανού.

Σχετικά με τον Hellas Sat
Η HELLAS SAT είναι ένας premium πάροχος δορυφορικών υπηρεσιών που κατέχει και διαχειρίζεται τρεις δορυφόρους που παρέχουν υψηλής ποιότητας, οικονομικά αποδοτικές υπηρεσίες βίντεο, ευρυζωνικών υπηρεσιών και δεδομένων στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Αφρική. Η Εταιρεία παρέχει επίσης διαχειριζόμενες υπηρεσίες όπως ψηφιακή μετάδοση και συνδεσιμότητα στους πελάτες της από τις δικές της εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο καθώς και μέσω του δικτύου συνεργατών της σε όλο τον κόσμο. Η Hellas Sat είναι θυγατρική της Arabsat και εδρεύει στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Σχετικά με την Thales Alenia Space
Βασιζόμενη σε πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας και έναν μοναδικό συνδυασμό δεξιοτήτων, τεχνογνωσίας και πολιτισμών, η Thales Alenia Space προσφέρει οικονομικά αποδοτικές λύσεις για τηλεπικοινωνίες, πλοήγηση, γεωσκόπηση, περιβαλλοντική διαχείριση, εξερεύνηση, επιστήμη και τροχιακές υποδομές. Οι κυβερνήσεις και η ιδιωτική βιομηχανία βασίζονται στην Thales Alenia Space για να σχεδιάσει συστήματα βασισμένα σε δορυφόρους που παρέχουν συνδέσεις και εντοπισμό θέσης ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε, παρακολουθούν τον πλανήτη μας, βελτιώνουν τη διαχείριση των πόρων του και εξερευνούν το Ηλιακό μας Σύστημα και όχι μόνο. Η Thales Alenia Space βλέπει το διάστημα ως έναν νέο ορίζοντα, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση μιας καλύτερης, πιο βιώσιμης ζωής στη Γη. Μια κοινοπραξία μεταξύ της Thales (67%) και της Leonardo (33%), η Thales Alenia Space συνεργάζεται επίσης με την Telespazio για να σχηματίσουν τη Space Alliance των μητρικών εταιρειών, η οποία προσφέρει μια πλήρη σειρά υπηρεσιών. Η Thales Alenia Space παρουσίασε ενοποιημένα έσοδα περίπου 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2022 και έχει περίπου 8.500 υπαλλήλους σε 17 εγκαταστάσεις σε 10 χώρες σε όλη την Ευρώπη και ένα εργοστάσιο στις ΗΠΑ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Hot Bird 13E Highlights": Feelgood EON Sat Beam κινητικότητα σε Hot Bird 13F με City TV και νέο αναμεταδότη για Vivacom στις 13Ε!

"Eutelsat 9B - 9E Highlights" - Feelgood Pop-Up Κινητικότητα με COSMOTECinemaKIDS HD στην COSMOTE TV...

"Feelgood Tribute COSMΟΤΕ DISH 60: MULTIFEED λήψεις ταυτόχρονα σε περισσότερους δορυφόρους στην FTA ζώνη Clarke"…

Hellas Sat 39E Highlights: Feelgood κινητικότητα ERT News HD, Trito Maestro και Deutero Paradosiaka στο πρώτο ERT MuX τροφοδοσίας ευρυεκπομπής μέσω του συμπλέγματος δορυφόρων Hellas Sat 39Ε...