Με επιτυχία η διπλή εκτόξευση Proton Breeze M με Eutelsat 5 West B και MEV-1 και οι πρώτες υπηρεσίες service δορυφόρων στη ζώνη Clarke!


Με επιτυχία η διπλή εκτόξευση Eutelsat 5 West B και MEV-1 με πύραυλο της σειράς Proton Breeze M και οι πρώτες υπηρεσίες service δορυφόρων και επέκτασης της διάρκεια ζωής τους στη ζώνη Clarke!
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την ILS (στις 09/10), η διπλή εκτόξευση των δορυφόρων “Eutelsat 5 West B και MEV-1 (Mission Extension Vehicle-1)”, με πύραυλο της σειράς Proton Breeze M... Σε αυτή την εκτόξευση μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο νέος δορυφόρος MEV-1 (της SpaceLogistics LLC), ο οποίος σχεδιάστηκε για να προσφέρει υπηρεσίες service δορυφόρων και επέκτασης της διάρκεια ζωής τους στη ζώνη Clarke!
Nicolas A.



Κατά τη προβλεπόμενη διάρκεια ζωής του MEV-1 (15 ετών σύμφωνα με τη πλατφόρμα κατασκευής GeoStar-3 της Northrop Grumman), θα προσφέρει δυνατότητες σύνδεσης και αποσύνδεσης με δορυφόρους προκειμένου να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής τους σε τροχιά! Κάτι που θα συμβεί με πρώτο πελάτη τον δορυφόρο Intelsat 901, του οποίου αναμένεται να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του κατά πέντε χρόνια.

Στη διπλή εκτόξευση Proton Breeze M εμπεριέχεται και ο δυτικός δορυφόρος “Eutelsat 5 West B”, ο οποίος μετά τους περαιτέρω ελιγμούς και δοκιμές σε τροχιά, θα τοποθετηθεί στις 5 ° δυτικά (στο τέλος του τρέχοντος έτους), για να αντικαταστήσει το δορυφόρο “Eutelsat 5 West Α”, διασφαλίζοντας τη συνέχεια της υπηρεσίας για πάνω από 300 τηλεοπτικά κανάλια που μεταδίδονται από αυτή τη τροχιακή θέση. Ο “Eutelsat 5 West Α” θα παραμείνει σε επιχειρησιακή λειτουργία σε τροχιά στις 5 ° δυτικά και θα πραγματοποιήσει άλλες αποστολές.

Ο “Eutelsat 5 West B” θα φιλοξενήσει επίσης το ωφέλιμο φορτίο GEO-3 του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επικάλυψης Γεωστατικής Πλοήγησης (EGNOS) βάσει 15ετούς συμφωνίας που υπογράφηκε το 2017 με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό GNSS (GSA) και ο οποίος θα βελτιώσει την απόδοση του παγκόσμιου δορυφορικού συστήματος πλοήγησης στην Ευρώπη. Ο Rodolphe Belmer, Διευθύνων Σύμβουλος της Eutelsat, δήλωσε: "Συγχαρητήρια για την ILS και την Khrunichev για την άψογη εκτόξευση που παρακολουθεί το νέο δορυφόρο της Eutelsat να κατευθύνεται προς την γεωστατική τροχιά.
Τα επίσημα ιχνοδιαγράμματα “Eutelsat 5 West B” περιορίζουν τη λήψη στη χώρα μας, μόνο στη βορειοδυτική Ελλάδα, η οποία και θα συνεχίσει να έχει λήψη των ευρωπαϊκών δεσμών του νέου δορυφόρου με μικρά κάτοπτρα στις 5W... Το ιχνοδιαγράμμα "Transalpine beam" προορίζεται κυρίως για τα FTA Multistream μπουκέτα τροφοδοσίας της Γαλλικής και Ιταλικής επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης,
ενώ η πλατφόρμα της Fransat θα εκπέμψει από το ιχνοδιαγράμμα "Europe beam"… Αντίθετα στον ίδιο δορυφόρο οι φιλοξενούμενες υπηρεσίες “EGNOS – GEO-3”, διαθέτουν πολύ πιο ευνοϊκά ιχνοδιαγράμματα για τη χώρα μας.
Ο νέος δορυφόρος “Eutelsat 5 West B” κατασκευάστηκε από την Airbus Defense and Space και την Northrop Grumman (σύμφωνα με τη πλατφόρμα κατασκευής GeoStar-2) και με ωφέλιμο φορτίο 35 Ku Band ενεργών αναμεταδοτών (36 MHz), με το οποίο θα εξυπηρετεί κυρίως τις αγορές στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική (από τη βασική τροχιακή θέση στις 5W).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Hot Bird 13E Highlights": Feelgood EON Sat Beam κινητικότητα σε Hot Bird 13F με City TV και νέο αναμεταδότη για Vivacom στις 13Ε!

"Eutelsat 9B - 9E Highlights" - Feelgood Pop-Up Κινητικότητα με COSMOTECinemaKIDS HD στην COSMOTE TV...

Hellas Sat 39E Highlights: Feelgood κινητικότητα ERT News HD, Trito Maestro και Deutero Paradosiaka στο πρώτο ERT MuX τροφοδοσίας ευρυεκπομπής μέσω του συμπλέγματος δορυφόρων Hellas Sat 39Ε...