ASTRA 1P και ASTRA 1Q: 2 νέοι δορυφόροι μπαίνουν σε τροχιά εκτόξευσης από την SES για τη δημοφιλή τροχιακή θέση Astra 19.2E...


"ASTRA 1P και ASTRA 1Q", 2 νέοι δορυφόροι μπαίνουν σε εμπορική λειτουργία μέσω του συμπλέγματος δορυφόρων "Astra 19.2E" από το 2024 (προγραμματισμένη χρονιά εκτόξευσης) και θα επιτρέψουν τις λειτουργίες διανομής περιεχομένου των μεγάλων ευρωπαϊκών ραδιοτηλεοπτικών φορέων της SES, καθώς και την παροχή υπηρεσιών συνδεσιμότητας σε όλη την Ευρώπη, ενώ θα μπορούν να παρέχουν συνεχείς υπηρεσίες υψηλής ποιότητας μέχρι το 2040...
Nicolas A.

Η SES παραγγέλνει δύο δορυφόρους τελευταίας τεχνολογίας για την κύρια Prime TV τροχιακη θεση Astra 19.2E που εξυπηρετεί 118 εκατομμύρια νοικοκυριά σπίτια...
Δύο δορυφόροι στις 19,2 μοίρες ανατολικά θα επιτρέψουν τις λειτουργίες διανομής περιεχομένου των μεγάλων ευρωπαϊκών ραδιοτηλεοπτικών φορέων της SES, καθώς και την παροχή υπηρεσιών συνδεσιμότητας σε όλη την Ευρώπη.
Η SES ανακοίνωσε ότι παρήγγειλε δύο γεωστατικούς (GEO) δορυφόρους Ku-band για την κύρια τροχιακή της υποδοχή στις 19,2 μοίρες ανατολικά για να διατηρήσει τις premium υπηρεσίες που παρέχει στους Ευρωπαίους πελάτες βίντεο και να καταγράψει νέες ευκαιρίες στην περιοχή . Αυτοί οι δύο δορυφόροι αντικατάστασης – ASTRA 1P και ASTRA 1Q – θα κατασκευαστούν από την Thales Alenia Space, μια κοινοπραξία μεταξύ της Thales (67%) και του Leonardo (33%) και αναμένεται να εκτοξευθούν το 2024.
Ο ASTRA 1P, ένας κλασικός δορυφόρος ευρείας δέσμης, θα υποστηρίξει την κορυφαία τηλεοπτική γειτονιά της SES και θα επιτρέψει σε κατόχους περιεχομένου, ιδιωτικούς και δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς σε όλη τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία να συνεχίσουν να μεταδίδουν δορυφορικά τηλεοπτικά κανάλια με την υψηλότερη ποιότητα εικόνας με τον πιο οικονομικό τρόπο .
Ο ASTRA 1Q, ένας ψηφιακός δορυφόρος επόμενης γενιάς με ευρεία δέσμη και δέσμες σημείων υψηλής απόδοσης, θα μπορεί να υποστηρίζει λειτουργίες απευθείας στο σπίτι (DTH) όπως ο ASTRA 1P. Επιπλέον, το πλήρως ευέλικτο ASTRA 1Q προσαρμόζεται σε τροχιά και μπορεί να αναπτυχθεί εύκολα σε άλλες τροχιακές θέσεις, επιτρέποντας στο SES να εξυπηρετεί τις δυναμικές ανάγκες των πελατών βίντεο και δεδομένων στο μέλλον.
Οι τρέχοντες δορυφόροι που λειτουργούν στην κύρια τροχιακή γειτονιά του SES στις 19,2 μοίρες Ανατολικά εξυπηρετούν απαράμιλλα 118 εκατομμύρια νοικοκυριά ή πάνω από το 43 τοις εκατό όλων των ευρωπαϊκών τηλεοπτικών κατοικιών. Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των δορυφορικών κατοικιών στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία εξυπηρετούνται από τους δορυφόρους ASTRA. Ο αριθμός των τηλεοπτικών κατοικιών που λαμβάνουν περιεχόμενο HD από αυτούς τους δορυφόρους έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 30 τοις εκατό τα τελευταία πέντε χρόνια.
«Η κορυφαία τηλεοπτική γειτονιά μας στις 19,2 μοίρες ανατολικά είναι ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά μας στοιχεία και ήταν το κλειδί για να μπορέσουν οι διάσημοι ευρωπαϊκοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς να αυξήσουν το τηλεοπτικό κοινό τους τα τελευταία 30 χρόνια. Αυτοί οι δύο δορυφόροι θα έχουν την ανθεκτικότητα, την αξιοπιστία και τον πλεονασμό που χρειάζονται οι πελάτες μας βίντεο και θα μπορούν να παρέχουν συνεχείς υπηρεσίες υψηλής ποιότητας μέχρι το 2040», δήλωσε ο Steve Collar, Διευθύνων Σύμβουλος της SES. «Επιπλέον, χάρη στην προηγμένη δορυφορική τεχνολογία, θα προστατεύσουμε το μέλλον την επένδυσή μας και θα προσφέρουμε υψηλό βαθμό ευελιξίας στο ASTRA 1Q για να διασφαλίσουμε ότι καλύπτουμε τις εξελισσόμενες ανάγκες όλων των αγορών που εξυπηρετούμε».
«Αυτή η σύμβαση αντικατοπτρίζει την ικανότητα της Thales Alenia Space να ανταποκρίνεται στις συμπληρωματικές ανάγκες του πελάτη τόσο για χωρητικότητα όσο και για ευελιξία. Είμαστε υπερήφανοι που προσφέρουμε στη SES την πλήρη ηλεκτρική μας σειρά προϊόντων Spacebus πτήσης NEO για να απαντήσουμε στην αποστολή Astra 1P, καθώς και την καινοτόμο λύση που ορίζεται από λογισμικό Space Inspire, επιτρέποντας στο Astra 1Q την πλήρη ευελιξία σε τροχιά που απαιτείται για να εξυπηρετήσει τη δυναμική της εξελισσόμενης αγοράς », δήλωσε ο Hervé Derrey, Διευθύνων Σύμβουλος της Thales Alenia Space. Η προμήθεια των δύο δορυφόρων είχε ήδη ενσωματωθεί στις υφιστάμενες προοπτικές κεφαλαιουχικών δαπανών της SES για την περίοδο 2021-2025 και είναι πλήρως συμβατή με την οικονομική πολιτική της εταιρείας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Hot Bird 13E Highlights": Feelgood EON Sat Beam κινητικότητα σε Hot Bird 13F με City TV και νέο αναμεταδότη για Vivacom στις 13Ε!

"Eutelsat 9B - 9E Highlights" - Feelgood Pop-Up Κινητικότητα με COSMOTECinemaKIDS HD στην COSMOTE TV...

Hellas Sat 39E Highlights: Feelgood κινητικότητα ERT News HD, Trito Maestro και Deutero Paradosiaka στο πρώτο ERT MuX τροφοδοσίας ευρυεκπομπής μέσω του συμπλέγματος δορυφόρων Hellas Sat 39Ε...